Ako postupovať pri kvasení kapusty
Kapustu kvasíme v kvalitnom keramickom súdku.
Najvhodnejším miestom na kvasenie je chladnejší priestor (pivnica, garáž), ktorý nie je vykurovaný.
Kapustu strúhame na rezáku na jemné kúsky, prípadne si kúpime rovno rezanku. Pridáme soľ (20g na 1 kg rezanej kapusty), premiešame a necháme odstáť aspoň hodinu.
Pravá stupavská kvasená kapusta je bez korenín a iných pochutín. Ak však máme chuť môžeme do kapusty pridať koreniny (rasca, čierne korenie, nové korenie, bobkový list), jablká, chren.
Potom začneme kapustu vrstviť do súdka.
Kapustu poriadne zatláčame, aby sa z nej uvoľnila šťava, čím sa zabezpečí správne kvasenie kapusty. Vrch kapusty jemne zalejeme vodou. Vodu počas kvasenia priebežne dolievame .
Nakoniec kapustu zaťažíme ťažítkom aby neprišla do kontaktu so vzduchom. Kapustu necháme kvasiť 3 až 4 týždne.
Na našich predajniach ZÁHRADKÁR ® nájdete všetko, čo Vaša záhrada a domácnosť potrebuje. Poradíme a poskytneme Vám cenné informácie. Príďte si vybrať zo širokej ponuky príslušenstva na kvasenú kapustu. Tešíme sa na Vašu návštevu.